ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Την Τετάρτη 18 Μαΐου ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό των αναρχικών Δ.Χατζηβασιλειάδη και Β.Σταθόπουλο για την υπόθεση “επαναστατική αυτοάμυνα”, που σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε 19 και 16 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης καταστήματος Play-ΟΠΑΠ τον Οκτώβρη του 2019 στο Χολαργό ο Δ.Χατζηβασιλειάδης αυτοτραυματίζεται και έναν μήνα αργότερα ο Β.Σταθόπουλος συλλαμβάνεται για συμμετοχή στην οργάνωση και τη ληστεία, καθώς παρείχε βοήθεια στον τραυματισμένο Δ.Χατζηβασιλειάδη. Ο ίδιος αρνήθηκε εξαρχής τη συμμετοχή του τόσο στην οργάνωση όσο και στη συγκεκριμένη ληστεία και υπερασπίστηκε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον τραυματισμένο σύντροφο.

Για την αστυνομία η συνταγή είναι γνωστή. Στήνει κατηγορητήρια και κατασκευάζει στοιχεία προσπαθώντας συνεχώς να αναβαθμίσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Στήνουν δικογραφίες μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων, ψευδομαρτύρων και της αναξιόπιστης μεθόδου ταυτοποίησης μέσω δείγματος dna το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται κάθε φορά στο σωστό σημείο και ενοχοποιεί. Δεν αρκούν βέβαια μόνο οι μπάτσοι και οι δικαστές, αφού τη σκυτάλη πρέπει να πάρουν στη συνέχεια τα Μ.Μ.Ε, τα οποία είναι εκεί για να κρίνουν και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, μιλώντας περί κινδύνου της δημόσιας ασφάλειας.

Στην περίπτωση του Β.Σταθόπουλου που κατηγορείται επί της ουσίας για την έμπρακτη αλληλεγγύη στον τραυματισμένο σύντροφο προσπαθούν όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, να ποινικοποιήσουν τις συντροφικές και προσωπικές σχέσεις και να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους και υπόλοιπες που στέκονται αλληλέγγυα.

Την ίδια στιγμή φορτώνουν βαρύτατες ποινές και κατηγορίες σε αγωνιστές και αγωνίστριες δημιουργώντας συνθήκες εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Εκδικητικές μεταγωγές, απομονώσεις, μη παροχή αδειών και αρκετές φορές μη αποφυλάκιση τους ακόμη και αν έχουν εκτίσει την ποινή, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από τη καθημερινότητα των πολιτικών κρατουμένων μέσα στα κελιά. Το εκδικητικό μένος του κράτους εξαντλείται στους αγωνιστές/ριες τόσο που επιφέρει σε αυτούς βαρύτατες ποινές. Βλέπουμε δηλαδή τις ληστείες τραπεζών και την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών να διώκονται με απίστευτη αυστηρότητα ενώ από την άλλη οι υπαίτιοι για τους δεκάδες καθημερινούς θανάτους στα εργατικά κάτεργα της κάθε Cosco να μένουν ατιμώρητοι. Αυτό αναφέρεται όχι θέλοντας και περιμένοντας να γίνει πιο δίκαιο το ποινικό σύστημα, καλύτερες οι φυλακές ή καλύτερο το κράτος, αφού αυτή ούτως ή άλλως είναι η φύση του, αλλά γιατί είναι εμφανές ότι προτεραιότητα του είναι να ξεμπερδεύει με αυτόν και αυτή που ορίζει ως εσωτερικό εχθρό, να καταστείλει, να διώξει και ακόμη να φυλακίσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Όποιας/α σηκώνει κεφάλι θα τιμωρείται και θα είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους/ες.

Η επίθεση κράτους και κεφαλαίου είναι εμφανής σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Από την καταστολή εργατικών αγώνων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τις εκκενώσεις καταλήψεων και το χτύπημα των διαδηλώσεων, μέχρι τη θέσπιση τρομονόμων και τις φυλακίσεις διαφαίνεται η προσπάθεια της εξουσίας να εκφοβίσει και να καταπνίξει οποιαδήποτε αντίσταση μέσα στην “καπιταλιστική ομαλότητα”.

Εμείς από την πλευρά μας ως αναρχικές/οι δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυα δίπλα σε όσους/ες αντιστέκονται και δέχονται την εκδικητικότητα και την επίθεση της εξουσίας. Δίπλα σε εκείνες και εκείνους οι οποίοες δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συντρόφους τους όπως έκανε ο Β.Σταθόπουλος και σε εκείνες που δέχονται την καταστολή επιλέγοντας τον ένοπλο τρόπο πάλης, ανεξάρτητα του αν ταυτιζόμαστε πολιτικά. Εξάλλου διαχρονικά η εργατική τάξη δε φάνηκε ποτέ να φοβάται ή να κινδυνεύει από εκείνα τα αγωνιζόμενα κομμάτια. Από την άλλη πάντα έβρισκε απέναντι της το ένστολο και ένοπλο κομμάτι του κράτους, την αστυνομία και το στρατό, που θα είναι πάντα εκεί να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον της και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών. Ενάντια λοιπόν στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και την ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης, κόντρα στους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία τους, οφείλουμε να οργανωθούμε και να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις της τάξης μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Αναρχική ομάδα A BATALHA

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *