Η ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ

Αφίσα που κολλιέται στην πόλη των Ιωαννίνων:

Η ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ

Την Τρίτη 08/03, στις 12:00 το πρωί, ο σύντροφος Τ. Παλαιοθόδωρος κατέθεσε την άρνηση στράτευσής του στη στρατολογία Ιωαννίνων. Ο ίδιος μπήκε στο κτίριο της στρατολογίας προκειμένου να δηλώσει την άρνησή του να καταταγεί στο στρατό μαζί με ακόμη δύο συντρόφους, αρνητές στράτευσης από την πόλη των Ιωαννίνων, δηλώνοντας έτσι πως η επιλογή αυτή δεν αποτελεί μια μεμονωμένη λύση αλλά μια ταξική και ηθική υποχρέωση η οποία έχει συνέχεια και συνέπεια στον αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Από την πλευρά μας όχι μόνο προσοχές δε θα βαρέσουμε στους χακί τενεκέδες, αλλά θα σταθούμε απέναντι τους με κάθε τρόπο και μέσο, με μοναδικό εργαλείο την οργάνωση μας στη βάση.

Μέσα στους χώρους της δουλειάς, στα σωματεία, στις σχολές μας. Μέσα από τις αυτοοργανωμένες δομές και συνελεύσεις, από την κατάληψη και την απεργία. Μέσα από οτιδήποτε βρίσκεται εκτός των στρατοπέδων και των ανθρωποφυλάκων. Μέσα από την ολική άρνηση στράτευσης. Μόνο αν αρνηθούμε τα όπλα τους, τις πατρίδες και την εξουσία τους ο ιδανικός κόσμος που θέλουμε και αγωνιζόμαστε για αυτόν, θα είναι πιο κοντά από τον θάνατο. Ο μιλιταρισμός αποτελεί τόσο κομμάτι καταστολής όσο και κομμάτι ιδεολογίας. Ο κατασταλτικός του ρόλος είναι αυτός που θα επέμβει, είτε σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς
εχθρούς, σε περίπτωση που το κράτος και το κεφάλαιο θα νιώσουν οποιαδήποτε απειλή. Εσωτερικός εχθρός είναι ξεκάθαρα όποιος-α αντιστέκεται και αμφισβητεί τον θεσμό της εκμετάλλευσης. Οι έννοιες όπως αυτή της ιεραρχίας, της στρατιωτικοποίησης, των έμφυλων και φυλετικών διαχωρισμών είναι αυτές που με το ζόρι θα μας επιβληθούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΣ
ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

abatalha@espiv.net || abatalha.espivblogs.net

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *