ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Το τελευταίο διάστημα δηλώσεις και ενέργειες της εκκλησίας έχουν τραβήξει τα βλέμματα καθώς οι εκπρόσωποι της “ένιωσαν την ανάγκη” να τοποθετηθούν για διάφορα ζητήματα που μόνο αδιάφορα δεν θα λέγαμε οτι έμειναν. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.     

Δύο μήνες έχουν περάσει περίπου από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πόλη μας προκειμένου “να προεξάρχει της τελετής των θυρανοιξίων”( να κατεβάσει δηλαδή το πόμολο της πόρτας…) του ναού του Οσίου Παϊσίου στην Κιάφα και σίγουρα το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Μία επίσκεψη που δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από την παρουσία του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας, του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα όπως επίσης και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθερίου Οικονόμου, μιας και μια    αντάμωση τέτοιων “μεγάλων προσωπικοτήτων” έλειπε στα δικά μας λημέρια. Οι έντονες αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρη την πόλη για την προστασία του “εκπρόσωπου του παραδείσου” με τα “ευλογημένα” περιπολικά, όπλα και γκλοπς ήρθαν και έδεσαν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Όπως σε όλες τις γιορτές έτσι και σε αυτή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η ψυχή της παρέας. Ένα πλήθος φανατικών καλών ανθρώπων, δεν αρκούσε για να μην ξεχωρίσει ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος πυροδότησε την “άγια” ατμόσφαιρα, όταν άρχισε να μιλά για το δώρο αρχιερατικής στολής που έκανε στον Πατριάρχη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ύφασμα και    στις χιλιάδες ώρες εργασίας που χρειάστηκε αλλά και για τα «μικρά παιδικά χέρια» που εργάστηκαν για την πλέξη του, στην Ινδία.

«Το ύφασμα το είχα εγώ, ήταν από την Ινδία. Είναι ένα πολύ δύσκολο ύφασμα, πολύ λεπτή ύφανση που δεν μπορούν να το κάνουν ανθρώπινα χέρια παρά μόνο μικρά παιδικά χέρια…» .

Αν στη συγκεκριμένη φράση πρόσθετε πως “πλένεται στους 30 βαθμούς χωρίς στύψιμο και είναι δύσκολο στο σιδέρωμα” θα μπορούσαμε να την λάβουμε χιουμοριστικά και ελαφρά τη καρδία. Δυστυχώς όμως για μία ακόμη φορά μέσω αυτής έγιναν ξεκάθαρες οι μεσαιωνικές αντιλήψεις της Εκκλησίας. Αλήθεια πως θα φαινόταν στον μητροπολίτη Ιωαννίνων, αν τα ίδια παιδικά χέρια σπάγανε το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του σε κάποια απεργία; Βέβαια οι δικαιολογίες πρωταγωνιστούν σε τέτοιου είδους καφρίλες ότι τάχα αναφέρθηκε χωρίς να το καταλάβει. Ωστόσο όλοι και όλες γνωρίζουμε τι εστί εκκλησία και παιδική εκμετάλλευση. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις σύνδεσης παιδικής κακοποίησης και παπάδων καθώς και συγκάλυψης τους. Σίγουρα όμως δε θα σταθούμε μόνο σε αυτά. Τόσο τα λεγόμενα και οι πρακτικές των θεόσταλτων τσαρλατάνων όσο και ο στόχος κερδοφορίας συνολικότερα της εκκλησίας, αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν τον εξουσιαστικό ρόλο της μέσα στην κοινωνία.

Τα μακεδονικά συλλαλητήρια είναι τρανό παράδειγμα μιας εκκλησίας που    κατάφερε να συστρατεύσει μεγάλη μερίδα φιλελεύθερων δεξιών και ακροδεξιών στο όνομα κρατικών και καπιταλιστικών συμφερόντων(οικονομικός-γεωγραφικός επεκτατισμός). Ποιός ξεχνάει την αντίστοιχη προσπάθεια για πραγματοποίηση ίδιου συλλαλητηρίου στο κέντρο της πόλης, του οποίου αποτελούσε κομμάτι της διοργάνωσης η μητρόπολη Ιωαννίνων.    Ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά και καθημερινά προβλήματα στο αποκορύφωμα του. Η αξιοποίηση του προσηλυτισμού στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, εκμεταλλεύοντας την ανάγκη της πίστης σε κάτι ανώτερο    που οι ίδιοι εξουσιαστές δημιούργησαν, είναι το επακόλουθο στη διάχυση του εθνικιστικού μίσους και σκοταδισμού. Η ομπρέλα του πατριωτικού αισθήματος αλλά και ένα πιθανό εισιτήριο στον παράδεισο είναι αυτά που θα ξεπλύνουν σε έναν επικείμενο πόλεμο τις μεγαλύτερες κτηνωδίες εναντίον άλλων ανθρώπων.

Μιας και αναφερθήκαμε στη θέση της ακροδεξιάς σε όλο αυτό, κανένας και καμία μας δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν αντικρίσαμε αναμνηστικές φωτογραφίες χρυσαυγιτών πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ορθοδοξίας. Οι νεοναζί άλλωστε χρωστάνε πολλά στην εκκλησία και δη στης Κονίτσης, αφού τόσα χρόνια ήταν ο βασικός χρηματοδότης στα γραφεία τους και ηθικός υποστηρικτής τους.

Και αν όλα τα παραπάνω    ανήκουν στο παρελθόν μπορούμε να αναφερθούμε και σε κάτι πιο πρόσφατο, μιας και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως σε όλες τις εκκλησίες της χώρας στις 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούσαν κήρυγμα κατά των αμβλώσεων. Δεν είναι η πρώτη αλλά μάλλον ούτε η τελευταία φορά που διοργανώνει μία τέτοιου είδους “καμπάνια”. Προφανώς οι “ψεκασμένοι χριστιανοταλιμπάν” δεν έχουν θέμα μόνο με    το 5G αλλά έχουν πρόβλημα και με τις ελεύθερες επιλογές των γυναικών όσον αφορά το σώμα τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μητροπολήτης Δωδώνης έπρεπε να ενισχύσει τη θέση του κατά των αμβλώσεων δηλώνοντας οτι “ για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει να έχει συμμετοχή, άρα δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό”. Και πρόσθεσε οτι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση. Άλλη μια δήλωση που μόνο μεμονομένη δεν είναι αλλά έρχεται και αυτή να επιβεβαιώσει την υποτίμηση που επιχειρεί η εκκλησία πάνω στα γυναικεία σώματα και στις ζωές τους.

Είναι ξεκάθαρο πως οι γυναίκες ιστορικά δέχτηκαν από τις μεγαλύτερες καταπιέσεις και κακοποιήσεις από τον χριστιανισμό όπως και από άλλες θρησκείες, μιας και φρόντισε να χτίσει στις αντιλήψεις των πιστών ότι είναι μία μηχανή αναπαραγωγής, πολύ σημαντική για τη διαιώνιση του έθνους και της πατρίδας. Το γυναικείο σώμα πρέπει να είναι έτοιμο να    ανταπεξέλθει στις εκάστοτε ανάγκες του κράτους και του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο που ανα διαστήματα το ζήτημα των αμβλώσεων επαναφέρεται στο προσκήνιο. Σε τοπικό επίπεδο, να υπενθυμίσουμε πως από αντίστοιχες φιέστες (Αφήστε με να ζήσω) για ακόμη μια φορά δεν μπορούσε να λείπει η μητρόπολη Ιωαννίνων, η οποία το 2020 πραγματοποίησε εκδήλωση ενάντια στις εκτρώσεις καλά φρουρούμενη από δυνάμεις των ΜΑΤ στην ακαδημία. Κατα την εκκλησία η γυναίκα δεν πρέπει να έχει άποψη και οφείλει να σέβεται και να υποτάσσεται στον άντρα. Ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού επιχειρούν να μεταφέρουν στη γυναίκα την ευθύνη, με οτι για παράδειγμα προκάλεσε ή δεν αντιστάθηκε όπως έπρεπε. Η καινή και η παλαιά διαθήκη ίσως είναι η πιο βασικές πηγές που μπορεί κάποιος-α να συναντήσει τις πατριαρχικές αντιλήψεις της εκκλησίας. Αντιλήψεις που οριοθετούν τους έμφυλους ρόλους και τη σεξουαλικότητα.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε άλλα χίλια παραδείγματα για αυτή την τεράστια στρατιά κηφήνων, οι οποίοι φυτοζωούν εις βάρος μας. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα για κάποιους-ες είναι δεδομένη η ύπαρξη τους, παρόλο που το σπίτι τους μπορεί να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ή να μην έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι το    κράτος επιλέγει συνειδητά την ύπαρξη ακόμα περισσότερων τράγων γιδοβοσκών αντί    πυροσβεστών και γιατρών.

Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, για να απαλλαχθούμε απ’ όλα τα παραπάνω είναι να πάψουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε σε μία μεταθανάτια καλύτερη ζωή που μας προσφέρουν, με αντάλλαγμα την ισόβια πειθάρχηση μας. Οφείλουμε να αμφισβητήσουμε τις προσταγές κάθε εξουσίας και τον έλεγχο που ασκούν στα σώματα και τη ζωή μας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια επίγεια ζωή σύμφωνα με τις δικές μας επιλογές και όχι απλά για την επιβίωση μας. Φτύνοντας στα μούτρα των παπάδων το όπιο της θρησκείας που μας σερβίρει η εξουσία.

Αναρχική ομάδα “A Batalha”

abatalha@espiv.net

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *